donderdag 25 juni 2015

Vijf tips voor een gezondere levensstijl.

Wil je heel graag gezonder leven, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Dan hebben wij vijf goede tips om je alvast vooruit te helpen!



Ten eerste

Begin eens met veel water te drinken, weg met die cola en andere soda's. Door alleen al twee liter water op een dag te drinken voel je je veel fitter, heb je meer energie en kan je lichaam als die koekjes en groenten beter verteren.
Hou je niet zo van water? Maar je geen zorgen, dan kun je natuurlijk soms ook je glas water inwisselen voor een kopje groene thee. Groene thee is thee gemaakt van de bladeren van de Camellia sinesis die minimale fermentering heeft ondergaan tijdens de productie, hij helpt heel goed bij de spijsvertering, dus 's ochtends bij je ontbijt een kopje groene thee (zonder suiker ) is een echte aanrader.



Ten tweede

Eet een groot ontbijt, een middelgrote lunch en een klein avondmaal. 
Waaarom?
Je lichaam heeft tijd nodig om al je eten te verteren, dus als je 's avonds heel veel energie zou eten dan is de kans groter dat je lichaam deze energie opslaat (vet dus), daarom wordt het aangeraden om 's avonds niet veel te eten.
Een groot ontbijt heeft veel voordelen, je zit bijvoorbeeld geduurende de dag voller, waardoor het makkelijker is om een middelgrote lunch te eten en een klein avondmaal. Je zult minder snoepen omdat je trek hebt ( als je trek hebt neem dan twee glazen water!). Ook zul je geduurende de dag meer energie hebben.

Geen tijd om 's ochtends uitgebreid te eten? Maak je geen zorgen, binnenkort komt er een artikel met 5 makkelijke ontbijtjes is in 5 minuten te bereiden zijn!

Ten derde

Ga vroeger naar bed. 
Dit is echt een gouden regel, hoe vroeger je gaat slapen hoe makkelijker en fitter je 's ochtends wakker word. Kun je niet slapen? Ga dan 's avonds je hond uitlaten of een stukje wandelen, je zult gegarandeerd sneller slapen.

Ten vierde

Vermijd 'fastfoods' en 'snelle hapjes'.
Zoals ik ook al vertelde bij punt twee, is de kans dat je midden op de dag trek krijgt zeer groot, we leven dan ook wel in een wereld met overal 'processed foods', overal waar je kijkt zie je eten. Een goede tip om jezelf 100 calorieën en je centjes te besparen is om als je trek of honger krijgt eerst twee glazen water te drinken en dan vijf minuutjes te wachten, heb je dan nog honger? Eet dan een appel of een ander stuk fruit. 

Ten slot

Als laatste, ga eens een stukje fietsen of een stukje wandelen, het zal wonderen doen.

Heel erg bedankt voor het lezen, dit was mijn eerste post. En er zullen er nog vele volgen, dus kom snel een keer terug!

Groetjes.

2 opmerkingen: